top of page

Taloushallinnon ohjelmana Netvisor

Sähköinen taloushallinto on mahdollista toteuttaa monen eri taloushallinto-ohjelman avulla. Kaikilla ohjelmilla on erityispiirteensä, ja vahvuutensa ja heikkoutensa.

Käytän itse ensisijaisesti palveluissani yritysasiakkailleni Netvisoria, koska se on monelle yritysasiakkaalle hyvin selkeä ja helppokäyttöinen. Kuitenkin jos asiakkaana haluatte käyttää jotain toista ohjelmaa, niin tämäkin on mahdollista. Olen vuosia käyttänyt mm. Procountoria, Fivaldia, EmCeä, Navia, Business Central 365:sta ja palkanlaskennan ohjelmana myös Mepcoa. Olen avoin myös itselleni uusille käytettäville ohjelmille.

Voit lukea Netvisorista lisää täältä:

https://netvisor.fi/uudet/

Mitä on sähköinen taloushallinto ja mitä hyötyä siitä on?

Sähköisessä kirjanpidossa tositteita ei enää toimiteta kirjanpitäjälle kirjekuoressa, vaan kaikki myyntilaskut ja ostolaskut löytyvät kirjanpidon järjestelmästä ajan tasaisena. Myös tiliotteet löytyvät suoraan ohjelmasta ja niitä ei tarvitse enää tulostaa. Kirjanpito on jatkuvasti ajan tasalla, ja valmiina kirjanpitäjälle, mm. kuukausittaisen alv-laskelman tai tilinpäätöksen tekemiseksi, kun vain kaikki tarvittavat juoksevan kirjanpidon ulkopuoliset tiedot on toimitettu. Yrittäjä itse tai yrittäjän valtuuttamat henkilöt pääsevät järjestelmään katsomaan laskuja koska tahansa ja ottamaan talouden raportteja koska tahansa.- Kirjanpitäjä tekee kuukausittaiset jaksotukset (mm. lomapalkkavaraus, verojaksotus yms) sovittuna ajankohtana, jonka jälkeen kirjanpito on valmis.

2

Myyntilaskujen teko

Jos olet jo käyttänyt jotain ohjelmaa myyntilaskujen tekemiseen, niin se on yhtä helppoa sähköisessä taloushallinnon ohjelmassa. Etuna sähköisessä ohjelmassa on se, että tehdyt myyntilaskut näkyvät heti myös kirjanpidossa ajantasaisena, joten on helppo vaikka vertailla eri kuukausien myyntiä raporttien avulla ja nähdä ajan tasainen tulos raporteista. Lisäksi myyntilaskut voidaan lähettää suoraan ohjelmasta verkkolaskuna, sähköpostilaskuna tai paperilaskuna, tai voidaan vain tulostaa suoraan asiakkaalle halutessa.

 

Joidenkin myyntilaskutusohjelmien kanssa voidaan tehdä myös integraatio taloushallinnon ohjelmaan, jolla myyntilaskut siirtyvät automaattisesti toisesta ohjelmasta suoraan kirjanpitoon.

3

Ostolaskujen vastaanotto

Sähköisessä ohjelmassa ostolaskut saadaan tulemaan verkkolaskuina suoraan ohjelmaan, ja niitä voidaan tarkastella ohjelmassa, voidaan hyväksyä ja maksaa suoraan ohjelmasta. Ostolaskuja voi selata ja etsiä myös vuosien päästä suoraan ohjelmasta. Verkkolaskuja varten tulee lähettää toimittajakirje ostolaskun lähettäjälle, jotta hän voi lähettää jatkossa automaattisesti verkkolaskut sähköisenä.

 

Laskuja voidaan edelleen vastaanottaa myös sähköpostiosoitteen kautta ohjelmaan, tai postitse paperisena tulleita laskuja voidaan manuaalisesti tarvittaessa lisätä ohjelmaan ja maksaa suoraan sieltä.

4

Kuitit

Pankki/luottokortilla, tai käteisellä maksetut kuitit eivät automaattisesti mene kirjanpitoon. Nämä on mahdollista lähettää taloushallinnon ohjelman omalla mobiilisovelluksella kirjanpitoon, tai voi käyttää kuittisovellusta kuten eTaskua kuittien kuvaamiseen, ja näin ne voidaan saada suoraan kirjanpitoon eTaskusta kirjanpitäjän tekemällä siirrolla. Yleensä nämä kuittisovellukset veloittavat kuukausittaisen maksun käytöstä, mutta mitä enemmän kuitteja, niin sitä tärkeämpää on saada kuitit järjestykseen helposti, vähemmällä vaivalla.

5

Palkanlaskenta

Eri taloushallinnon ohjelmissa palkanlaskennan ominaisuudet ovat hieman erilaiset. Sähköisessä palkanlaskennassa Netvisorissa palkanlaskentatiedot voidaan lähettää suoraan ohjelmassa palkanlaskijalle, ja on mahdollista myös täyttää tuntitiedot suoraan ohjelmaan, tai käyttää tuntisovellusta josta lähetetään tunnit Netvisoriin. Työsopimukset ja muut tiedot voidaan tallentaa suoraan ohjelmaan työntekijöiden taakse.

 

Verokorttitiedot haetaan aina vuoden alusta ohjelmaan suorasiirrolla, ja esim. Netvisorissa on erillisestä maksusta mahdollisuus ottaa käyttöön ennakonpidätystietojen hakeminen automaattisesti pitkin vuotta, niin alkuperäisten kuin muutosverokorttien osalta.

bottom of page